Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Møde om nye færger på skolen kl. 19 mandag den 24. juli arr. “Færgegruppen” – Sejerø arbejdsgruppe.

19. juli 2023 @ 19:00 - 24. juli 2023 @ 21:30

Kalundborg Kommune har sendt beslutningen om nye færger til Nekselø og Sejerø til pause, imens man prøver at finde ud af en finansiering, der ikke tager penge fra servicerammen, så finansieringen af nye færger ikke påvirker de midler, der skal bruges til børn, unge og de gamle, men kommunen mener stadig, at det foreløbige arbejde skal fortsættes i samme spor, når finansieringen falder på plads.
Det er vi andre, der ikke mener er det helt rigtige, og der blev derfor nedsat en arbejdsgruppe umiddelbart efter kommunens beslutning, bestående af Henry Larsen, formand for Beboerforeningen, Jens Thomassen, formand for Sejerø Udviklingsforum, Søren Mortensen, Havnefoged og medlem af Ø-udvalget, Claus Sodemann, medlem af Ø-udvalget, Laurids Christensen, medlem af Dialogforum og undertegnede, Jens Raunsbæk, tidligere overfartsleder.
Denne gruppe, herefter betegnet som Færgegruppen har arbejdet som en undergruppe af Ø-udvalget med en konstant kontakt til Marianne Rasmussen, formand for Ø-udvalget, så Ø-udvalget hele tiden har været underrettet om Færgegruppens arbejde.
Færgegruppen har hele tiden været underlagt de begrænsninger, der har været i, at kommunen ikke har inddraget andre i deres arbejde om nye færger, og vi har derfor kun haft de oplysninger, der er kommet frem på informations-møderne på Sejerø skole, og ved senere henvendelse til kommunen, har vi flere gange fået at vide at ”Kommunen beskæftiger sig ikke mere med sagen om nye færger til Nekselø og Sejerø efter kommunalbestyrelsens beslutning”.
Færgegruppen har hele tiden bestræbt sig på at holde en positiv tone i henvendelserne til Kalundborg kommune, men er ikke blevet mødt med samme positive tone.
Vi har lavet vores egen analyse af trafikmønstret til/fra Sejerø, og den har helt klart vist, at Kommunens foreslående løsning med 2 ens færger ikke kan efterkomme behovet, og slet ikke den forøgelse af behovet, som de senere års stigninger indikerer at der er behov for, og samtidig giver Kommunens foreslåede løsning en forøgelse af energibehovet på færgeruterne til Nekselø og Sejerø på 59%.
For at fremlægge vores beregninger for offentligheden, planlagde Færgegruppen et åbent møde for inviterede gæster, herunder Kalundborg Kommunalbestyrelse, pressen og Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer, men desværre havde vi ikke forudset, at det faldt sammen med årets Folkemøde på Bornholm, så der kom mange afbud, og vi forsøgte derfor med en ny dato, som der desværre heller ikke var opbakning til, men Færgegruppen fik derefter en opfordring til at søge foretræde for Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer.
Vi fik foretræde den 21. juni, men der var desværre kun 4 ud af 27 medlemmer af Udvalget, der kunne deltage, og der var kun afsat 20 minutter inklusive spørgsmål til dette møde, hvor Henry Larsen, Jens Thomassen og Laurids Christensen deltog på Færgegruppens vegne.
Vi havde sikkert sat vores forhåbninger til mødet for højt, men vi fik da udbredt, hvad der sker i Ø-Danmark, også til Kirsten Sydendal, formand for Sammenslutningen af Danske Småøer, som var blevet inviteret på vores foranledning.
Modsat Kalundborg Kommune, ønsker vi ikke at bevare det som en hemmelighed, hvad vores arbejde har resulteret i, så vi indbyder til et informations-møde på Sejerø Skolen den 24. juli 2023 klokken 1900.
Vi har desværre ikke mulighed for at streame mødet, så hvis man ønsker at vide mere, må man selv møde op, men vi håber på mere held med denne dato om vores arbejde.

Link til den præsentation, der kommenteres på mødet: https://goms.dk/oneweb…/230319%20F%C3%B8lgegruppe%20v4.pdf

Hvis linket ikke virker direkte, så kopier det og sæt det ind i din browser.

Vel mødt til alle, der interesserer sig for færgefarten til Nekselø og Sejerø.

Detaljer

Start:
19. juli 2023 @ 19:00
Slut:
24. juli 2023 @ 21:30