Sejerø kulturforening

Sejerø Kulturforening

Støtteforening for Sejerø Kulturhus

4592 Sejerø

Hjemmehørende i Kalundborg Kommune

 

Sejerø Kulturforening har til formål at formidle kulturelle oplevelser til glæde for øens beboere og dens gæster, i samarbejde med bestyrelsen for Sejerø Kulturhus og Købmandshandels Museum

 

Har Du lyst til at støtte Sejerø Kulturforening med et medlemskab, kan medlemskab tegnes i Kulturhuset. Kontingentet tegnes for et år ad gangen og prisen er kr. 100,- årligt.

Som medlem af Kulturforeningen har du gratis adgang til Kulturhusets store Sommerudstilling, inkl. adgang til Købmandshandels Museum og Sejerø Samlingen.

Kulturforeningen støtter Kulturhuset både økonomisk og på anden måde, kr. 30,- af hvert indbetalt kontingent går direkte til Kulturhuset!

 

Bestyrelsen har igen i år den store glæde at kunne præsentere et flot program. Samtlige arrangementer afholdes i Sejerø Kulturhus. (Støttet af Kultur og Fritid, Kalundborg Kommune)

 

Nærmere beskrivelse om hvert enkelt arrangement, vil senere blive annonceret ved opslag på Sejerøfærgen, på Brugsens opslagstavle, på opslagstavlen i badehuset i Havnen, og endelig, på det store opslagsskilt foran Sejerø Kulturhus.

 

________________________________________________________________

CIRKUS BELLA DONNA

FOR BØRN I ALLE ALDRE!

LØRDAG DEN 2. JULI KL. 15.00

Entré voksne: kr. 50,- Entré børn: kr. 50,- Betales ved indgangen fra kl. 14.30 Drikkevarer kan købes

 

Karsten Klovn slår sit cirkustelt op i Kulturhusets Have og præsenterer et program med klovnerier, tryllerier, bug- tale, cowboynumre, og sidst, men ikke mindst: Det lille tibetanske dværgvildsvin Svineline.

Karsten Klovn besøgte Sejerø i sommeren 2011. Det var en stor succes med udsolgt ”telt” – både børn og voksne morede sig gevaldigt. Vi har nu, på utallige opfordringer, den store glæde og fornøjelse igen at kunne præsentere Cirkus Bella Donna for jer. Glæd jer til en morsom eftermiddag for hele familien.

Bugtalerhunden Vuffi er utrolig fræk og uopdragen, mens lille Svineline er en meget, meget sød og artig gris. Et af hendes favoritnumre er, at hun viser, at en gris også kan spille bowling. Måske har børnene set Svineline i fjernsynet, hvor hun spillede på computer. Eller i ”Nu er det jul” på DR.1, hvor hun var med som kælegris. Nu får børnene selv chancen for at hilse på en rigtig grise-primadonna og klø hende bag øret efter forestillingen, og eventuelt prøve grisens computerspil. Ud over at Svineline er en klog gris, er hun også mere renlig end en hund.

I løbet af den times tid forestillingen varer når Karsten Klovn at inddrage 6-7 børn som små stjerneartister sideløbende med sine egne ”voksenartistnumre”. Karsten er nemlig selv et ”voksent barn” der elsker at lave cirkus på denne måde.

I forbindelse med forestillingen kan Svineline godt lide at Karsten Klovn kører hende en paradetur i hendes flotte røde trillebør. Karsten Klovn Svineline og Vuffi glæder sig rigtig meget til at komme til Sejerø.

 

______________________________________________________________

 

SEJERØAFTEN

TIRSDAG DEN 12. JULI KL. 19.00 – ca. 22.00

Entré kr. 25,- Fulskaver: kr. 25,- for 5. stk. Hvidtøl, Øl, Vin og Vand kan købes!

OBS! Bemærk venligst, at entré billetter kun kan købes i forsalg grundet et begrænset antal pladser. (ca. 70 stk.) Usolgte billetter kan købes ved indgangen!

Billetter kan købes i Kulturhusets åbningstid fra og med den 5. juli 2016

FULSKAVER OG FÆLLESSANG: Kom og smag på Sejerøs nationalret – og syng med Sejerøspillemændene. Vi gentager tidligere års Sejerøaften der efterhånden er blevet en fast tradition. En hyggelig og glad aften for hele familien.

Bente Andersen, kogekone, der i mange år var ansat i køkkenet på Sejerø Plejehjem, serverer smagsprøver på Fulskaver efter sin slægts opskrift der er gået i arv gennem mange generationer.

SEJERØSPILLEMÆNDENE - Øens glade fritidsspillemænd, stiller op og slår tonen an til fællessang! Vi synger bl.a. med på ”Fulskavesangen” med tekst af øens tidligere købmand Jørgen Rasmussen.

SPILLEMÆNDENES FASTE STAB:

HENRY LARSEN, kirkesanger og gårdejer, – synger og spiller violin og mandolin.

BENT JENSEN, Sosu på Sejerø Plejehjem, synger ”kor” spiller guitar og violin.

VAGN ” SØRØVER” – sømanden der gik i land på Sejerø, pensionist på vej til de 86 år – synger og spiller 4 strenget tenorbanjo samt harmonika. Det hænder at de tre Spillemænd får besøg af musikalske gæster, til stor glæde for publikum

_____________________________________________________________________________

 

”SEJERØ FOUR STARS” – JAZZ i VERDENSKLASSE!

ONSDAG DEN 27. JULI KL. 20.00 - ?

ER VEJRET MED OS DANSES DER PÅ TERRASSEN

Entré: kr. 100,- Entré betales ved indgangen fra kl. 19.30 – Drikkevarer kan købes!

 

Det er igen i år, for tredje år i træk, lykkedes for os at samle nogle af landets bedste og fornemste jazz musikere. De fire populære kunstnere gav i 2014 og 2015 et brag af en koncert i Kulturhuset. Begge aftener blev en stor succes, salen var fyldt til bristepunktet og mange måtte gå forgæves. Nu har Du chancen for at opleve, eller genopleve, de fire top- professionelle musikere. Der venter en musikalsk oplevelse af de helt store.

”SEJERØ FOUR STARS” MØDER MED FØLGENDE BESÆTNING:

PÅ PIANO: OLE KOCK HANSEN. PÅ SAXOFONER OG SANG: NIELS STUART

PÅ BAS OG SANG: GERT ROSTOCK. PÅ TROMMER: KURT RIEDEL

NÆRMERE PRÆSENTATION AF DE 4 JAZZ MUSIKERE:

OLE KOCK HANSEN: På piano. Er pianist, komponist og orkesterleder.

Han studerede hos Finn Savery og på konservatoriet i København. Spillede freelance fra 1965, bl.a. med barndomsvennen Niels-Henning Ørsted Pedersen, som han bevarede et livslangt venskab og musikalsk partnerskab med. I 1967 blev han medlem af Radiojazzgruppen, og i 1968 af Danmarks Radios Big Band, som han var knyttet til indtil 1996 – enten som dets pianist eller chefdirigent. Han har spillet freelance med hele den danske jazzelite; bl.a. gruppen Iron Office, Thad Jones, Ben Webster, Etta Cameron og Per Coldschmidt.

Med sin brede musikalske berøringsflade og sin langvarige ledelse af Danmarks Radios Big Band i talrige og forskellige projekter har han placeret sig som en af de mest betydningsfulde kunstnere i den moderne danske jazz.

Ole Koch Hansen blev kåret som Årets Jazzmusiker i 1975 og modtager af Ben Webster Prisen i 1986. Han underviser desuden i klaver fx på MGK og Ishøj Musikskole.

NIELS STUART: På saxofoner og sang. Har bl.a. deltaget i Kansas City Stompers i en årrække. Er inden for jazzkredse mest kendt som Niels ”Flipper” Stuart. Han har swingmusikken som sit ståsted. Spillede allerede i skoletiden, hvor han bl.a. spillede sammen med Pierre Dørge og Mads Vinding. Senere har han spillet i Leonardo Pedersens Jazzkapel, Ole Stolles orkester, Swingstyrke 7, Otto Brandenburg, Lone Kellermann. Har medvirket på utallige indspilninger med bl.a. Liller, Bamse, Melvis, Daimi, Kurt Ravn Maria Askehave o.m.a.

Har desuden spillet i flere TV-udsendelser og serier, den legendariske ”Showbiz”, ”Hvornår var det nu det var”, som kørte på DR1 i årevis med Finn Ziegler som orkesterleder. Udover danske jazzmusikere har han spillet med udenlandske kendte musikere som Clark Terry, Richard Boone, Etta Cameron, Wild Bill Davidson, Kenny Drew, Thad Jones, Sam Finkelstein, for blot at nævne nogle stykker.

Hans saxofonspil kan åbne selv de mest hårdnakkede, genrefixerede hjerter for den gode melodi, hvor end den stammer fra; Det være sig jazz, opera, højskolesangbogen, pop, rock, klassisk - you name it! Niel spiller på saxofon, fløjte, klarinet samt mundblæs, og har ikke noget imod at supplere med en behageligt swingende vokal!

GERT ROSTOCK: På bas og sang. Fik sin musikalske grunduddannelse i Tivoligarden på tenor- og barytonhorn. Herefter dyrkede han basun og elguitar, inden han kastede sig over el-bassen. I 1966 blev han medlem af Jørn Grauengaards orkester. Har arbejdet med solister som Sebastian, Eddie Skoller og Grethe Ingemann og desuden været medlem af jazzgrupper under ledelse af bl.a. Finn Ziegler og Jesper Thilo.

Gert Rostock har gennem årene haft hyppigt samarbejde med pianist og kapelmester Peder Kragerup, blandt andet i gruppen Flair, hvor han også optrådte som sanger. Han er en glimrende vokalist og har også medvirket hos Kansas City Stompers som fast tilknyttet medlem gennem fire årtier. Har haft talrige job i pladestudier og ved teatre og revyer. Gert Rostock har endvidere gennem en årrække været tilknyttet ”Den swingende organisation”, der er et jazzorkester, som ved virksomhedskurser demonstrerer, hvorledes samarbejde og samspil har fundamental betydning for en virksomhed, på samme måde

KURT RIEDEL: På trommer. En kendt og benyttet musiker i mange sammenhænge. Han startede sin musikalske løbebane i Københavns Kommunes skoleorkester hvor han spillede i perioden 1956 – 1960. Fra 1956 – 1962 spillede han i Kock- Ørsted Kvintet og i div. Rockorkestre. Fra 1962, Arne Lamberth og Otto Francker, Cirkusrevyen samt div. pladeindspilninger, radio, tv, m.v. Fra 1972 spillede han i Tivoli´s Harmoniorkester og Big Band, Svend Nicolaisen, Helmer Olesen, var desuden Free Lance studiemusiker. Bent Fabric, Jørgen Højer, Jørgen Ingemann, Grethe Ingemann, Leif Pedersen, Finn Ziegler og mange flere. Kurt Riedel har turneret og indspillet plader med bl.a. Mills Brothers, været assistent i DR Big Band, spillet i Thad Jones Eclipse Big Band, Kansas City Stompers,

DR Underholdningsorkester, DR Symfoniorkester, Sjællands Symfoniorkester, American Ballet Theatre. Endvidere spillet i Leif Uwermarks orkester, Østen Warnerbrinck. På div. Teater Orkestre, i Den Swingende Organisation og som Free Lance Musiker.

 

____________________________________________________________________________

 

SKUESPILLER GHITA NØRBY OG KAPELMESTER SVENN SKIPPER

ONSDAG DEN 3. AUGUST KL. 19.00

Entré: kr. 100,- Entré betales ved indgangen – Drikkevarer kan købes.

 

”MUSIK OG FORTÆLLING OM LIVETS MANGE EVENTYR”

ET PROGRAM AF GHITA NØRBY OG HENDES MAND SVENN SKIPPER

Oplev et musikalsk foredrag – Musikken bevæger sig fra klassiske til moderne toner. Fra rytmisk lyd til fine stemninger. Ordene veksler mellem oplæsning, anekdoter og små historier om livet i dagligdagen. Glæd dig til en unik og intens oplevelse

GHITA NØRBY: er uddannet ved det Kongelige Teaters elevskole i Danmark. Hun har haft klassiske og moderne fremtrædende roller på Det Kongelige Teater og desuden store roller på en række af landets scener, ud over talrige filmroller, samt roller i store danske TV produktioner og serier. Hvem husker ikke hendes fremragende præsentation som Mads Skjerns hustru Ingeborg i Matador.

Ghita Nørby er almindelig kendt som skuespillernes førstedame og ukronede dronning! Hendes flotte udseende og dejlige smilende gemyt, har gjort hende til en af Danmarks mest folkekære og succesfulde skuespillere nogensinde.

Hendes sceneriske – og filmiske virke har strakt sig over mange årtier, og vidner om en skuespiller der har undergået en fantastisk udvikling fra at være den søde og uskyldsrene pige, til at fremstille nuancerede og gribende kvindeportrætter.

Hun er fem- dobbelt modtager af den danske Bodil pris, fire- dobbelt modtager af Robert prisen, modtog desuden i 2012 en Æres Bodil og i 2013 en Æres Robert. I 2006 modtog hun den danske hæderspris ”Ingenio et arti” af Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Desuden er hun Kommandør af Dannebrogsordenen som hun fik tildelt i 1996.

Ghita Nørby kan til næste år fejre sit 60 års skuespillerjubilæum som 82 årig. Hun har valgt at tage sin afsked med teatret når hun i foråret 2017 spiller ”Sarah” på Folketeatret. Den 11. maj 2017 takker Ghita Nørby af når hun for sidste gang træder ind på scenen i stykket som Sarah. Næsten symbolsk siger hun farvel ved at spille en anden stor diva i teaterhistorien, nemlig Sarah Bernhardt.

SVENN SKIPPER: Kapelmester, dirigent, pianist, komponist og arrangør. Er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1977. Svenn Skipper er en meget alsidig musiker, han har spillet med mange danske og udenlandske solister, ligesom han flere gange har været klaversolist med DR Radio Underholdnings Orkester.

Siden 1970 har han virket som dirigent ved teateropsætninger og har stået for den musikalske ledelse af en lang række musicals på danske teatre, bl.a. ”Miss Saigon”, ”Evita” og ”Les Misérables”.

Har siden 1982 givet koncerter med de danske symfoniorkestre samt Helsingborg – og Malmø Symfoniorkestre og Bournemouth Symphony Orchestra.

Svenn Skipper har endvidere komponeret kendingsmelodier til tv- programmer og scenemusik til teater forestillinger, samt komponeret musikken til filmen ”De vilde svaner” - en fortælling af H.C. Andersen, med manuskript af Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Jesper W. Nielsen, instruktion af Ghita Nørby og Peter Flinth, samt scenografi af Hendes Majestæt Dronning Margrethe og Søren Gam.

Svenn Skipper har været aktiv musiker igennem hele sin karriere og har eget indspilningsstudie. Har udgivet flere CD´er, bl.a. ”Denne morgens mulighed” med Kurt Ravn, ”Voksne viser” med Frits Helmuth samt ”Drømte mig en drøm” (Louise Fribo og Bournemouth Symphony Orchestra).

I 1990 dannede han sin egen trio: Skipper Lund Simonsen Trio der eksperimenterer med en fusion af klassisk musik og jazz.

 

___________________________________________________________________________

 

Vi glæder os til at se jer til foreningens arrangementer.

Alle er velkommen

 

 

SEJERØ KULTURFORENINGS BESTYRELSE 2016:

 

Formand: Brit Tipsmark - Næstformand: Else Jensen – Kasserer: Marianne Johannesen Sekretær: Jytte Pedersen - Bestyrelsesmedlem: Lene Juel Poulsen

Suppleant: Kirsten Geissler. Suppleant: Eva Madsen

Revisor: Jens Thomassen

Foreningen kan kontaktes på mail: sejerokultur@gmail.com